The Home Lab lakberendezés

Személyre szabott otthon

Az idei konyhadivat

2015. április 10. 13:15 - The Home Lab

Ne csak főzni használjuk a konyhát!

red-lacquer-kitchen.jpgManapság a konyhák több szerepet töltenek be, mint csupán a főzés. A 21. században a konyha a lakás központi helye, egy kisebb gócpont, ahol több időt töltünk, mint gondolnánk. Tehát ennék érdekében varázsoljuk olyanná, amilyenek mi vagyunk – de kicsit merítsünk a divatból és az innovációkból is!

 

 

 

2015-ben a következő trendek formálják a konyhákat:

 

1. Merész színek.

2015 a merészségről is szól, merjünk használni erősebb színeket a konyhában, még akkor is, ha álmodni sem mertük volna ezt a fajta változást!

2. Indusztriális (ipari) világítás.

Konyhánknak tökéletes világításra van szüksége ahhoz, hogy a főzés élvezetes legyen, nem beszélve az itt eltöltött időről. 2015-ben az indusztriális lámpák uralják a színteret. Ezen lámpák jellemzői: fekete acél, rozsdamentes acél, áttetsző üveg és régi stílusú izzók (Edison Bulbs), réz vagy sárgaréz, szegecsek és más indusztriális stílusú kiegészítők.

3. Indusztriális konyhaszigetek.

A konyhasziget mindig is a konyha középpontja volt és az is marad. De ebben az évben konyhaszigetünk új sminket kaphat, ha kicsit merítünk az indusztriális stílusból. Mobilis (mozgatható) konyhasziget igencsak praktikussá teheti mindennapjainkat és esztétikailag sem elhanyagolható. Az efféle konyhaszigetek úgymond a hab a tortán besorolást kapják idén.

4. Kiemelkedő hatékonyság.

Idén, a konyhatrendeknél is fontos szerepet tölt be a hatékonyság és az észszerűség. Nincs jobb hely a konyhánál, hogy a hatékonyságot gyakorlatban is használjuk. A konyhánk polcai, fiókjai a legfontosabb konyaeszközöket tárolják. Amikor felújítjuk konyhánkat, ésszerűen kell megterveznünk minden egyes részt, hogy az itt elvégzett munkát hatékonyan elősegítsük.


1_1.jpg

5. Más konyhaszigetek.

A konyhaszigetek más szerepet is betöltenek, mint a főzés. Stílust és megjelenést kölcsönöznek a konyha egészének. Szinte már művészien egyedivé varázsolják ezt a lakásrészt.

6. A konyha padló.

2015 a különleges padlók éve, főleg a konyhákban. A porcelánnal burkolt padlók igencsak divatosak lesznek idéntől. A porcelán végtelen sok színben és mintával megtalálható a piacon, ez által biztosít minket arról, hogy személyiségünkhöz illőt vásároljunk. A nagyobb pénzösszeggel rendelkezők akár természetes burkoló anyagokat is használhatnak, ami sikkesebbé, elegánsabbá varázsolja a konyhájukat.

7. A réz újra divat!

Néha a legjobb dekor trendek a részletekben rejlenek. A konyhánk sem kivétel ez alól. A réz csillogása igazán elegáns megjelenést kölcsönöz a konyhánknak. Ebben az esetben gondoljuk a sárgaréz fogantyúkra, csillárokra (lámpa függelékekre) és csaptelepre. Ha ez a ragyogás túl sok lenne neked, akkor használj inkább réz kiegészítőket.

8. „Okoskonyha”.

Rejtett ez, rejtett az, de a rejtett dugaszok igencsak fontosak egy jól megtervezett konyhában. Nem csak esztétikailag, de a mindennapos főzés elősegítésében is fontos szerepet játszik pár rejtett dugasz. Érdemes megtervezni ezeket az apró részleteket is, főként, ha meg akarunk szabadulni a kábelrengetegtől.


2_1.jpg

A minden évben megjelenő „konyhadivatok” újabb és újabb fantasztikus ötletekkel rukkolnak elő, de nyilvánvalóan nem tudunk minden évben újabbnál újabb konyhát vásárolni, viszont néha érdemes egy-két ötletes, személyiségünkhöz illő változást alkalmazni. A konyhád a lakásod szíve, időt és energiát fektetni kisebb felújításba, frissítésbe hosszútávon is kamatozó.

Ha eddig nem tetted volna, kezdj bele idén a felújításba, hogy átlagos konyhádból fenségeset varázsolj (fókuszálva a hatékonyságra, a funkcionalitásra és a saját stílusodra)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thehomelab.blog.hu/api/trackback/id/tr177355846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása